Predstava “Ispovijesti” u „Zetskom domu“


U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u utorak, 18.04.2023. biće izvedena predstava Ispovijesti, inspirisana romanom Usamljenik Ežena Joneska, čiju adaptaciju i režiju potpisuje glumac Slavko Kalezić.

U predstavi partnersku igru glumac Slavko Kalezić ostvaruje sa glumicom Vanjom Jovićević. Na nedavno završenom Festivalu kamernih dramskih ostvarenja “Makado” u Podgorici dobili su nagrade Sat kula za glumačke bravure koje su iskreirali.

Kako navodi autorski tim, predstava se bavi smislom egzistencije savremenog čovjeka koji je pritisnut poteškoćama poput otuđenosti, nemogućnosti međuljudske komunikacije i depresije, ali i ugrožen društvenim katastrofama i socijalnim nejednakostima. Vrijeme u kojem živimo nameće poremećeni sistem vrijednosti i konstantna borba je neminovna.

Glumica Vanja Jovićević i glumac Slavko Kalezić su stvorili pozorišni svijet koji će se, zasigurno, ticati svakog pojedinca u gledalištu.

Predstava, čije se izvođenje realizuje u saradnji i partnerstvu s Prijestonicom Cetinje, počeće u 20 sati, dok je ulaz slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 1 =