Predstava “Ludi od ljubavi“

 

02. april 2012.
Podgorica, CNP, 20h.

 

Predstava “Ludi od ljubavi“

 

Predstava “Ludi od ljubavi“ Sema Šeparda biće izvedena u ponedjeljak, 2. aprila na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20 časova. Ova diplomska predstava je nastala u saradnji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i Kraljevskog pozorišta Zetski dom.

U predstavi igraju: Julija Milačić, Emir Ćatović, Aleksandar Gavranić. Adaptaciju je uradila Jelena Milošević.

Zanimljiva ljubavna priča između dvoje mladih ljudi potpuno ludih od ljubavi, čija je ljubav društveno neprihvatljiva. Samim tim njih dvoje pokušavaju da joj se odupru stalnim bježanjem jedno od drugog koje se uvjek završi ponovnim vraćanjem toj ludoj ljubavi. Jedan od tih ponovnih susreta je i početak ove drame. Uzbudljiva igra ljubavi strasti, emocija, porodične drame i patnje dešava se 70tih godina u Americi, u baru u pustinji Mohava.


 

Sem Šepard dramski pisac, poznati glumac, reditelj, scenarista i muzičar jedan je od najuticajnijih i najslavnijih američkih dramatičara XX vijeka. Već sa devetnaest godina po nagovoru prijatelja (osnivača pozorišta Genesis na Brodveju) piše svoj prvi pozorišni komad, jednočinku pod nazivom “Kauboji”, koja ubrzo zajedno sa njegovim drugim komadom doživljava premijeru u pomenutom pozorištu. To je bio početak izuzetno plodne četrdesetogodišnje pozorištne karijere Sema Šeparda. Za svoje komade Šepard je dobio desetak Obija (nagrada osnovana od strane časopisa “Village Voice” za posebna dostignuća na off i off-off Brodvej sceni), kao i Pulicerovu nagradu za dramu. Napisao je oko 45 dramskih tekstova. Osim pozorišnih komada Šepard je napisao i dvije knjige proze. Posebno je zanimljiva “Motel Hronika” u kojoj je opisao svoje doživljavanje turneje Boba Dilana 1975. godine. Istovremeno sa karijerom dramskog pisca tekla je i njegova karijera scenariste. Poznat je po scenarijima za “Pariz Teksas”sa Vimom Vendersom, i “Ludi od ljubavi” sa Robert Altmanom. S vremena na vrijeme Šepard se bavi i glumom. Najznačajniji su mu filmovi “Nebeski dani” sa Ričard Girom, “Frensis” sa Džesikom Lang i “Ludi od ljubavi” sa Kim Besindžer.