Predstava “Muzej voštenih figura“ 8.maja u KIC-u

Autorski projekat poznatog pozorišnog alternativca Branka Kovačevića pod nazivom “Muzej voštenih figura“ koji je nastao u produkciji KIC-a “Budo Tomović“ i Pozorišne trupe “Preporodilište“ biće izveden u poneđeljak, 8.maja u sali DODEST sa početkom u 20 sati.

Preko sedam mora i sedam gora, stari prijatelji Alfredo i Robert, ljudi sa periferije bitisanja, traže i nalaze privremeni smještaj u napuštenom suterenu MUZEJA VOŠTENIH FIGURA u gradu tom i tom.

Tokom detaljnog pospremanja prostora istovremeno nađu vrijedan predmet. Kome će od njih pripasti nađena stvar? Oni se za nju bore izvodeći znane i neznane oblike takmičenja pokazujući pri tom svijetle i tamne strane ljudske prirode. 

Alfredo i Robert su se nastanili u DODEST-u na neodređeno vrijeme početkom aprila prošle godine i poslije uspješne evropske turneje i zasluženog dužeg odmora ponovo će podgoričkoj, a i publici širom planete ispričati svoju „istinitu“ priču navedenu u sižeu.

Uloge u predstavi su povjerene Draženu Miliću i Ljubu Kaličaninu, a izbor muzike, scenografiju i kostime je osmislila trupa.

Predstava je posvećena istaknutim crnogorskim pozorišnim stvaraocima, DODEST-ovcima Slobodanu Milatoviću i Džoniju Hodžiću.

Ulaz PRESLOBODAN, preventive radi ekipa moli sve gledaoce da prilikom ulaska u dvoranu odbace negativnu energiju i uredno se prikažu dežurnom radniku obezbjeđenja. Predobro nam došli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − two =