Predstava „Pod oba Sunca“ u Zetskom domu


Predstava “Pod oba Sunca”, koju je, prema istoimenom romanu Ognjena Spahića, režirao Boris Liješević, biće izvedena u petak, 4. novembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” s početkom u 20 sati.

Uloge u predstavi, koja je premijerno izvedena prošlog mjeseca, tumače: Srđan Grahovac, Varja Đukić, Marija Maša Labudović, Vule Marković, Goran Vujović, Jelica Vukčević i Jelena Laban.

Kako je autorka dramatizacije Stela Mišković ranije istakla, gotovo svaka rečenica iz Spahićevog romana, odnosno replika iz komada, toliko sadržajna da se oko svake može obaviti tema i suština predstave.

“Govorimo o ljudima čija srca krvare, koji su potrošili srca na državu koje više nema, na dužnosti i ideologiju koja je obesmišljena i ismijana od strane današnjih mlađih generacija. Potrošili su svoja srca na tugu za nerođenim djetetom ili na neostvareno potomstvo, na patnju, na mržnju, na kompromise”, rekla je Mišković.

Scenografiju potpisuje Janja Valjarević, kostimografiju Lina Leković, kompozitorka je Nina Perović, asistentkinja režije Nina Martinović, a kostimografkinje Mia Đurović.

Ulaznice su i dalje u prodaji na biletarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom”, radnim danima u periodu 10-13h i 18-20h, a telefon za informacije 067428655.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 2 =