Predstava „Šćeri moja“ osvojila je Ardaliona za najbolju mladu glumicu koji je dodijeljen Vanji Jovićević

 

Da je vjecna i CNP

 

Predstava „Šćeri moja“ po tekstu Maje Todorović, u adaptaciji i režiji Ane Vukotić, osvojila je Ardaliona za najbolju mladu glumicu koji je dodijeljen Vanji Jovićević za ulogu „knjeginje Zorke“ na sinoć završenom 21. Jugoslovenskom pozorišnom festival “Bez prevoda”, Užice.

 

Predstava Sceri moja

 

Prema riječima Bojana Munjina, selektora festival: “Lucidna i uzbudljiva predstava „Šćeri moja“ Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice, prema nagrađenom komadu Maje Todorović i u režiji Ane Vukotić, preko priče o kćeri crnogorskog kneza Nikole, govori današnjim kritičkim i pomalo ironičnim jezikom o patrijarhalnom društvu i težnji, u prvom redu žene, za slobodom i sticanjem vlastitog identiteta”.

U predstavi “Šćeri moja” koja je premijerno izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorište u maju ove godine, igraju: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Glumci predstave “Šćeri moja”,  Mirko Vlahović, Vanja Jovićević  i Slavko Kalezić, nagrađeni su na 13. Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću.

Grand prix za najbolju mušku ulogu dodijeljen je Mirku Vlahoviću za ulogu knjaza Nikole Petrovića.

Grand prix za najbolju žensku ulogu dobila je Vanja Jovićević za ulogu knjeginje Zorke Petrović, a Grand prix za najbolju epizodnu mušku ulogu dobio je Slavko Kalezić za ulogu Pjesnika.

Mirko Vlahović je za ulogu knjaza Nikole Petrovića u predstavi “Šćeri moja” dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 11. Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu, kao i Veliku nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta za 2016. godinu.

Rediteljka Ana Vukotić  dobitnica je Godišnje nagrade CNP-a za 2016. godinu, za režiju i adaptaciju predstave “Šćeri moja”.

Predstava “Šćeri moja” je sinoć izvedena u punoj sali Narodnog pozprišta u Užicu kao posljednja takmičarska predstava.

Na festivalu u Užicu koji je trajao od 7. do 14. novembra, osim Crnogorskog narodnog pozorišta učestvovali su: Srpsko narodno pozorište Novi Sad, Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Narodno pozorište Beograd, Zagrebačko kazalište mladih i Narodno pozorište Beograd.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × three =