Predstava “Tesla – prilagođavanje anđela” gostuje u Tivtu


U četvrtak, 14. mart u 20.00h u Velikoj Sali Centra za kulturu Tivat gostuje pozorišna predstava “Tesla – prilagođavanje anđela”. Predstava je po tekstu Stevana Pešića nastala kao koprodukcija KaBine sa Teatrom Erato i KIC-om Zagreb.

Kroz ovaj pop-artistički triler pratimo događaj koji se odvio u posljednjem satu Teslinog boravka na zemlji. Demon koji se predstavlja kao novinar pokušava otkriti tajnu o pomicanju zvjezdanih putanja u cilju postizanja čovjekove besmrtnosti. Kroz ovu borbu dobra i zla ispričana je priča o Nikoli-čovjeku. Nikolinoj duši. Njegovom odnosu sa Ajnštajnom, Edisonom, Marconijem, Rendgenom… Opustošenom čovjeku koji je ostao vječni optimist. Njegovom odnosu prema novcu, kocki, ženama, alkoholu, strahovima i ljubavi. “Čitavu noć čuli su se glasovi, ali niko nije ulazio niti izlazio iz sobe” izjavila je sobarica hotela New Yorker.

Zavirite kroz ključaonicu i prisustvujte borbi koja se iz noći u noć odvija bezmalo 90 godina. Saznajte da li je Nikola otkrio tajnu!

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec – Tušek, pozorišni, televizijski i filmski glumac, dok je uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu te jednom od najboljih mladih glumaca u regiji.

Režiju i adaptaciju teksta potpisuje Vladimir Posavec – Tušek, kostimografiju Marita Ćopo, a scenografiju Miljenko Sekulić u saradnji sa državnim prvakom u robotici, Mihaelom Smrčekom. Za svjetla zadužen je Milan Kovačević, autor muzike je Stanislav Kovačić, dizajn vizuala uradila je Tijana Čvorak, a producent je Lidija Ivanda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 + 15 =