Predstava “Ubistvo u Orijent Ekspresu” gostuje u Tivtu


Predstava “Ubistvo u Orijent Ekspresu” prema romanu Agate Kristi, u režiji Darijana Mihajlovića a u produkciji pozorišta “Boško Buha”, biće izvedena 28. marta u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Radnja je smještena u 30. godine prošlog vijeka i najluksuzniji voz tog vremena Orijent Ekspres, prinuđen je da nepredviđeno zastane zbog ogromnog snijega. Događa se brutalno ubistvo, u kome je nesrećni nastradali putnik likvidiran sa osam uboda nožem. Samim tim privatan put kući čuvenog Herkula Poaroa se pretvara u komplikovanu istragu ubistva, jer je voz pun osumnjičenih, a svaki od njih ima navodno neoboriv alibi. Put neustrašivog detektiva počinje u Istanbulu, a ostatak priče dešava se u – Jugoslaviji, između Vinkovaca i Broda. Misterija se lagano komplikuje, posebno što tragovi vode ka prošlosti koja nije razriješena, a tiče se veoma surove stvarnosti.

Do sada se ova dramatizacija igrala samo na Brodveju i u Njemačkoj, na sceni u Berlinu, i to je jedini roman iz bogatog opusa Agate Kristi, koji je Fondacija slavne spisateljice dozvolila za izvođenje u pozorištu.

U predstavi igraju Andrija Milošević, Viktor Savić / Đorđe Kadijević, Jelena Trkulja, Lena Bogdanović, Borka Tomović, Katarina Gojković, Katarina Marković, Igor Damnjanović, Vladan Dujović / Rade Marković, Stefan Bundalo, Branislav Platiša

Prema prevodu pozorišne adaptacije koji je napisala dramaturškinja i književnica Ivana Dimić, autorski tim “Ubistva u Orijent Eskpresu” čine – scenograf Vesna Popović, kostimograf Marina Medenica, scenski pokret – Milan Gromilić i scenski govor Dijana Marojević. Autor dramatizacije je Ken Ludvig.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + seven =