Predstavnik crnogorske nacionalne manjine u Albaniji na Kongresu Evropske federacije manjina


Od 7. do 10. septembra održan je FUEN kongres u gradu Pečuju, u Mađarskoj. Među predstavnicima manjina iz cijele Evrope, predstavnik crnogorske manjine g. Marinko Ćulafić, koji je po prvi put imao pravo glasa u najvećoj i najstarijoj organizaciji manjina u Evropi. Ćulafić je u svom govoru opisao trenutnu situaciju u kojoj se nalazi crnogorska manjina i zatražio od skupštine Kongresa da što prije pripremi posebnu strategiju za manje manjine koje se suočavaju sa poteškoćama i iz istorijskih razloga su spremne na asimilaciju.

Drugog dana kongresa, zajedno sa kolegama iz Radne grupe slovenskih manjina, predsjednik crnogorske manjine u Albaniji posjetio je osmogodišnju školu “Miroslav Krleža” hrvatske manjine u Mađarskoj, a na posljednjem dana prisustvovali zajedničkom koncertu romske, njemačke i rumunske manjine koje žive u toj zemlji

Čulafić je na svojoj Fejsbuk stranici istakao značaj članstva u Evropskoj federaciji manjina (FUEN), ne samo da traži podršku već i da stekne što više iskustva koje će poslužiti za oporavak crnogorske manjine u Skadru i svim gradovima Albanije u kojima žive.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 4 =