Predstavnik ZCGA Marinko Ćulafić na Seminaru slovenskih manjina u Austriji

U Beču, Austrija, od 17. do 20. novembra održan je 25. Seminar slovenskih manjina na kojem je po prvi put učestvovao predsjednik ZCGA i predstavnik Crnogorske manjine u Odboru za Nacionalne manjine u Albaniji g. Marinko Ćulafić.

Ovaj seminar organizirao je FUEN (Savezna Unija Europski Manjina) u saradnji sa “Hrvatskim centrom” iz Austrije. Drugog dana seminara organizovan je okrugli sto u Parlamentu Austrije na kojem su, pored predstavnika slovenskih manjina, bili i članovi Austrijskog Parlamenta. Glavna tema bila je zaštita manjina u Austriji i Evropi.

Gospodin Ćulafić je imao veoma prijateljski razgovor sa zastupnicom austrijske Zelene stranke gđom. Olga Voglauer i zamjenikom hrvatskog porijekla i bivšim ministrom poljoprivrede u Austrijskoj vladi g. Nikolaosom Berlakovićem. 

Ćulafić je upoznao poslanike sa istorijom crnogorske manjine u Albaniji, poteškoćama ali i kontinuiranim naporima koji se ulažu na reorganizaciju i što dostojanstvenije predstavljanje u okviru zakona o zaštiti prava nacionalnih građana u Albaniji.

Tokom konferencije, predsjednik udruženja “Zajednica Crnogoraca u Albaniji” dao je i intervju za austrijsku televiziju ORF Burgenland sa novinarkom  hrvatske nacionalnosti Silviom Degendorf.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 1 =