Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta “Amor and Furor”


Proljećni koncert Crnogorskog narodnog pozorišta “Amor and Furor” biće izveden u utorak  12. aprila u 20 sati na Velikoj sceni. Na koncertu će nastupiti mezzosopran Marina Viotti i pijanista Todd Camburn.

Marina Viotti je u aprilu 2019. godine nagrađena nagradom za „Najbolju mladu opersku pjevačicu godine” na prestižnoj dodjeli međunarodnih operskih nagrada u Londonu. Pjevala je u prestiznim operskim kućama, kao što su Teatro alla Scala (Milano), Bolshoi Theater (Moskva), Gran Teatre del Liceu (Barselona), Bayerische Staatsoper (Minhen). Njene glavne uloge su Rosina u operi “Il Barbiere di Siviglia” (Rossini), Dorabella u “Cosi Fan Tutte” (Mozart), Elisabetta u “Maria Stuarda” (Donizetti). Poznata je po  koncertnim izvodjenjima i često joj daju “cartes blanche”, kako bi ona stvarala svoje originalne i jedinstvene recitale, uključujuci operske arije, muziku iz kabarea, šansone.

Američki pijanista Todd Camburn ima dugu i intenzivnu karijeru kao Maestro korepetitor za opersko i kamerno izvodjenje. Radio je u svjetskim teatrima kao sto su National Theatre Mannheim, Wagner Festival Seattle, Opera de Monte-Carlo, Salzburg Festspiele. Od 1996. godine je glavni pijanista u Operi The Grand Théâtre de Genève. Pored brojnih koncerata kamerne muzike i koncerata koji su bili emitovani na televiziji i radiju Swiss Romandie, Todd Camburn je svirao na recitalima sa poznatim pjevačima, među njima su: Dale Duesing, Jeanne-Michèle Chabonnet, Juha Uusitalo, Marie-Claude Chappuis, José van Dam. 2004. godine pridružio se Fakultetu Haute École de Musique u Lousani kao profesor vokalne kamerne muzike. Duo Viotti & Camburn zajedno nastupaju širom svijeta.

Publika će imati priliku da čuje kamerne i operske arije, djela kompozitora: Erik Satie, Christoph Willibald Gluck, George Frideric Handel, Georges Bizet, Jacques Offenbach, Benjamin Britten, Franz Schubert, William Bolcom, Gioachino Rossini…

Ulaznice se mogu rezervisati na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me ili pozivom na broj biletarnice 020/274-009.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + three =