Promocija filmova Bola Boškovića na državnom univerzitetu SAPIENZA u Rimu

 

 

Bole Boskovic - Muzicke razglednice Crne Gore - Nuovo - omot diskaU poneđeljak, 17. novembra 2014. godine, na italijanskom državnom univerzitetu SAPIENZA u Rimu u Muzeju klasične umjetnosti – Sali ’’ODION’’, održaće se promocija muzičko dokumentarnog filma “MUZIČKE RAZGLEDNICE CRNE GORE – NUOVO” crnogorskog kompozitora i autora filmova o Crnoj Gori, Miodraga Bola Boškovića. Promocija Boškovićevog filma, inspirisanog prirodnim ljepotama i istorijom Crne Gore održava se u organizaciji ambasade Crne Gore u Rimu, a pod patronatom univerziteta Sapienza. Promociju će otvoriti Njegova Ekselencija ambasador Crne Gore u Rimu gospodin Vojin Vlahović, a publici će se obratiti i autor.

“Mogu samo da kažem da ovaj poziv sa čuvenog najstarijeg i najvećeg  italijanskog  univerziteta Sapienza u Rimu, za promociju filma čiji sam autor, prije svega doživljavam kao veliko  priznanje. Izražavam zahvalnost kako rektoru univerziteta prof.dr Luigi Frati-u, tako i kompletnom establišmentu  ambasade Crne Gore u Rimu na čelu sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom gospodinom Vojinom Vlahovićem koji su se maksimalno potrudili da kompletna promocija prođe na nivou”- istakao je Bole Bošković.

Nakon promocije Boškovićevog filma, uz prigodan koktel promovisaće se i gastronomski specijaliteti crnogorske kuhinje i prezentovati kulturni i turistički potencijali Crne Gore.