Promocija knjiga Slavka Mandića 5.maja u KIC-u


            Nove knjige novinara i publiciste Slavka Mandića “U ime oca i sina” – Ubistvo države s predomišljajem i “Politički popovi i litijaški eksperti” – Tamna strana crnogorske zbilje biće predstavljene u četvrtak, 5.maja, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

            O novim književnim izdanjima govoriće akademik Dukljanske akadije nauka i umjetnosti Sreten Vujović, teoretičar medijske kulture Željko Rutović, novinar i publicista Šeki Radončić i autor. Moderator večeri je novinar i publicista Dragan Mitov Đurović.

            Slavko Mandić urednik je velikog broja radio i tv emisija. Objavljuje tekstove iz svih oblasti društevnog, političkog i kulturnog života Crne Gore u brojnim časopisima i publikacijama. Autor je knjige „Politički popovi i litijaški eksperti“ – Tamna strana crnogorske zbilje. Likovno je uredio veći broj kataloga, knjiga i monografija. Učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim konkursima. Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Osnivač je i predsjednik Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika Kotora. Bio je predsjednik Šahovskog kluba Kotor. Mandić je bio i reprezentativac Crne Gore u stonom tenisu. Dobitnik je više značajnih nagarada i prizanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + four =