Promocija knjige „Put do Himalaja dječje duše“


Knjiga „Put do Himalaja dječje duše“ Vinke Jovanović koja donosi niz savjeta roditeljima o vaspitanju đece predškolskog uzrasta biće predstavljena u petak, 7.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

Učesnici promocije uz autorku su Sonja Živaljević pjesnikinja, lektorka i vlasnica izdavačke kuće “Gligorije Dijak”, pisac i književni kritičar Vlatko Smunović, magistrica pedagoških nauka Milena Protić, pjesnikinja Biljana Rolović i učenica petog razreda Osnovne škoke “Oktoih” Jovana Cvetkovska. Veče će moderirati Milena Dragović Čengić.

Vinka Jovanović je rođena u Titogradu, gdje je završila gimnaziju – smjer dizajn. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 1992. godine. Specijalističke postdiplomske studije je završila 2008. godine, takođe u Nikšiću. Njena interesovanja su: filozofija, psihologija, pedagogija, književnost i umjetnost – dizajn nakita. Radi u JPU „Ljubica Popović“ kao vaspitačica.

Kroz knjigu „Put do Himalaja dječje duše“ autorka pruža podršku roditeljima u vaspitanju i obrazovanju đece predškolskog uzrasta. Ukazuje na značaj ličnog razvoja roditelja, važnost igre i komunikacije s đecom. Autorka motiviše roditelje na introspekciju i oslobađanje od pogrešnih uvjerenja, kako bi kroz rad na sebi uticali na sve domene đečjeg razvoja. Glavni cilj je izgraditi samopouzdanje kod đece i poboljšati odnose u porodici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + eleven =