Promocija romana “Ulica slobode” 9.juna u KIC-u


              Roman spisateljice Tanje Vujović „Ulica slobode“ biće predstavljen podgoričkoj javnosti u srijedu, 9.juna 2021. godine, u Multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“ od 19 sati.

              Učesnici promocije uz autorku biće: profesorica književnosti i crnogorskog jezika Svetlana Koprivica, urednica Natalija Đaletić, profesor Blagota Baćo Mitrić, novinarka Zorica Kumburović, profesorica Aleksandrina Vujačić i profesorica muzike Milica Milović.

              “Autorka nas spretno provlači kroz paralelne priče njenih likova, presjecajući ih otrežnjujućim momentima realnosti, koja sve postavlja i dovodi u drugu ravan. Da li je strah od neizvjesnosti taj koji prekida tok njenih priča ili su one bijeg od straha kome se čitalac prepušta? Taj ringišpil zanosa i uživanja prepuštamo Tanjinom peru. Asocijacije se višestruko preklapaju, podstiču na razmišljanje, navode na korak dalje…Knjiga je obojena nostalgijom. Ne za prostorom, već vremenskom nostalgijom. A ona je teža, uvijek. Prostorne su savladive, one vremenske nisu. Prelivana sjećanjima na ljude koje je Tanja svojom knjigom trajno otrgnula od zaborava.” Jasenka Lalović

              Tanja Vujović rođena je u Zagrebu. U Titogradu je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Njeni radovi objavljeni su u više časopisa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 8 =