Promocija zbirke novela “Rekvijem tajni”


Prva zbirka novela Veselinke Božović “Rekvijem tajni” biće promovisana u četvrtak, 6.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, od 19 sati.

Na promociji će govoriti novinar i publicista Budo Simonović, književnica Sonja Živaljević, psihološkinja Lidija Mirković i autorka.

Sve učestaliji razvodi brakova i samohrano roditeljstvo kao posljedica, globalni su, ali i crnogorski problem. Životne sitacije i izazovi sa kojima se srijeću samohranih roditelji tema su knjige “Rekvijem tajni”, autorke Veselinke Božović, koja je kroz 21 kratku priču uspjela autentično da prenese iskustva žena i muškaraca koje je život postavio u ulogu samohranih roditelja. Cilj autorke je da kroz literarnu formu osvijesti potrebu da se ovi roditelji razumiju i pomognu, ali ne želeći da ih predstavi kao žrtve, već kao borce novog doba, koji uprkos slabostima u sebi i problemima oko sebe, idu naprijed imajući na umu budućnost i sreću svog potomstva. Izazove pred kojima se nalaze ovi ljudi treba prezentovati društvu i osvijestiti prisutnost globalnog problema koji uključuje veliki broj razorenih porodica koje moraju balansirati između moralne, materijalne i ljudske podrške, kako bi svom potomstvu obezbijedili što kvalitetniji život, bez obzira na nedostatak podrške jednog roditelja. Radi se o ljudima koje je život ili sudbina neočekivano izmjestio iz zone komfora i postavio ih u položaj boraca koji su izuzetno hrabri.

Veselinka Božović rođena je 1976.godine u Nikšiću. Radi kao profesor crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti u Građevinsko-geodetskoj školi “Ing. Marko Radević” u Podgorici. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem poezije i proze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + two =