Promocija zbirke poezije za đecu “Ćup Blaga na kraju duge”


Treća zbirka poezije za đecu Gorana Duksa Popovića pod nazivom “Ćup Blaga na kraju duge” biće promovisana u utorak, 4.oktobra, u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” od 19 sati.

O knjizi će govoriti: mr Ana Pejović, književnica Nermina Adžović Mustagrudić, profesor Jovan Drašković, profesor Mijodrag Đurović, novinar i publicista Dragan Mitov Đurović i autor. Veče će moderirati Sanja Veličković Radonjić.

Goran Duks Popović rođen je 1972. u Podgorici. Školovao se u Danilovgradu i Podgorici. Do sada je objavio šest zapaženih zbirki poezije: “Gordijev čvor” (2009), “Brojanica” (2012), “Iz kamena vidici” (2014), zbirku poezije za djecu “Igra bez Igračaka” (2017), “Neke pjesme ćute” (2019), zbirku dječijih pjesama “Zlatni spomenar” (2020), “Ćup Blaga na kraju duge” njegova je sedma knjiga. Sa dosta uspjeha piše i dječiju poeziju, aforizme i kratke priče, a pisao je i književne kritike, recenzije, kao i analitičke preglede zbirki. Zastupljen je u više pjesničkih zbornika i antologija. Njegovi radovi uvršteni su u salonu Svjetske književnosti i umjetnosti. Dobitnik je mnogih diploma, povelja i zahvalnica, kao i Specijalne nagrade novinskog izdanja “PREMIUL REVISTEI GRAI ROMÂNESC” na Evropskom šampionatu poezije u Rumuniji 2020. Od strane Svjetske Književne Akademije imenovan je za Ambasadora literature. Njegove pjesme su sedam puta nagrađivane pjesmama dana na internacionalnom takmičenju u Bangladešu. Član je Književne zajednice “Vladimir Mijušković” iz Nikšića, Udruženja književnika i umjetnika “Zenit” iz Podgorice, i počasni član Svjetske Književne Akademije. Od nedavno je i član Svjetske književne asocijacije kao i UCPDM – Udruženja Crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 1 =