Promocija Zbornika Śednik četvrtkom


Matica crnogorska organizuje promociju zbornika intervjua  

ŚEDNIK ČETVRTKOM

2020 — 2021


Učestvuju: Aleksandra Bosnić Đurić, kulturološkinja; Tanja Pavićević, novinarka i urednica izdanja i Dragan Radulović, predśednik Matice crnogorske.

Podgorica, Matica crnogorska, Beogradska 24 c, četvrtak 8. decembar u 18 časova.

Matica crnogorska je oktobra 2020. godine pokrenula serijal tribina Śednik četvrtkom s istaknutim intelektualcima, naučnicima i kulturnim poslenicima o problemima s kojima se suočavaju crnogorsko društvo i kultura. Smatrajući javni govor izrazom građanske zrelosti društva, Matica crnogorska je intervjue iz prve sezone 2020–2021. priredila i objavila u formi zbornika.

U predgovoru Dragan Radulović, predśednik Matice crnogorske navodi da će ovaj zbornik „omogućiti zaineresovanoj publici da se upozna s mišljenjem istaknutih crnogorskih intelektualaca o temama koje su u datom momentu relevantne za razumijevanje crnogorske društvene stvarnosti“.

Urednica izdanja Tanja Pavićević, koja je vodila sve razgovore, u pogovoru Zborniku kaže kako je Śednik četvrtkom „snažno doprinio intelektualnom i građanskom otporu crnogorskog društva – nakon izbora 30. avgusta 2020. godine – u prvom redu kao glas razuma koji s adrese Matice crnogorske postojano dopire do javnosti“.

Gosti prve sezone tribine Śednik četvrtkom bili su: mr Ivan Jovović, dr Adnan Prekić, nedavno preminuli Branko Banjević, prof. dr Živko Andrijašević, Branko Lukovac, Marko Špadijer, Rade Bojović, prof. dr Radovan Radonjić, prof. dr Nebojša Vučinić, Nj. E. dr Meglena Plugčijeva, Dragan B. Perović, Draško Đuranović, prof. dr Ilija Vujošević i Dragan Radulović.

Zbornik Śednik četvrtkom 2020—2021 na 262 strane donosi intervjue koji se mogu i pogledati na YouTube kanalu Matice crnogorske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − fourteen =