Prva nagrada u Rusiji za magistrantkinju Fakulteta dramskih umjetnosti Jelenu Laban

Studentkinja Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, Jelena Laban, sa studijskog programa Gluma (klasa profesora Branislava Mićunovića), osvojila je Prvu nagradu  na šestom Međunarodnom muzičkom festivalu/takmičenju u Rusiji (Soči). Zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu festival pod nazivom “Ljepota i harmonija umjetnosti” održan je putem onlajn formi od 27. februara do 3. marta 2021. godine.

Magistrantkinja Jelena Laban je nastupila u nominaciji: Glas glumca – umjetnost pjevanja; starosne dobi od 19-25 godina, gdje je izvodila solo kompozicije iz globalno poznatih mjuzikla, uz klavirsku pratnju redovnog profesora sa Muzičke akademije – Alekseja Molčanova, a  pod mentorstvom  operske umjetnice i dr muzikologije Sare Vujošević Jovanović

Organizacija uručenja nagrade i gala koncert pobjednika u svim nominacijama očekuje se uživo, u septembru 2021. godine, u Sočiju, gdje će Jelena Laban još jednom predstavljati Fakultet dramskih umjetnosti i Univerzitet Crne Gore. 

Organizator ovog međunarodnog takmičenja je renomirana ruska organizacija “Jedinstveni svijet”, dok su pokrovitelji: Institut filma i televizije u Sankt Peterburgu, Gradsko odjeljenje za kulturu,  Soči, Gradsko odjeljenje za kulturu, Moskva. 

U nastavku objave možete čuti jedan dio repertoara koji je magistrantkinja FDU-a izvela na ovom takmičenju, a koji je takođe bio sastavni dio ispitnog programa iz predmeta Glas I na magistarskim studijama, koji vodi naša profesorica i dr muzikologije Sara Vujošević Jovanović.  Video je snimljen u kraljevskom teatru Zetski dom na Cetinju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + 11 =