Radionica za filmske profesionalce EAVE on Demand


MEDIA Desk Crne Gore i Filmski centar Crne Gore, u partnerstvu sa međunarodnom organizacijom EAVE, organizuju radionicu za filmske profesionalce, pod nazivom EAVE on Demand, namijenjenu svim zainteresovanima za oblast filmske produkcije.

Mentori crnogorskog izdanja programa EAVE on Demand su Katriel Schory, producent iz Izraela i Vicky Miha, producentkinja iz Grčke.

Radionica EAVE on Demand održaće se 9. aprila sa početkom u 9 sati, u prostorijama Crnogorske kinoteke (sala “Gojko Kastratović”).

Cilj ovog programa je da, u formi interaktivnih predavanja, pruži uvid u ulogu producenta od razvoja do produkcije, pozicioniranje projekta i izgradnju međunarodnih strategija za učešće na festivalima i marketima. Učesnici će takođe dobiti pregled evropskih izvora finansiranja, kao i savjete i trikove za producente iz zemalja sa niskim kapacitetom proizvodnje, kao i za rad na niskobudžetnim igranim filmovima.

Katriel Schory je producent i senior konsultant u Odjeljenju za programiranje Izraelske televizije. Diplomirao je na Filmskoj akademiji Univerziteta u Njujorku i vratio se u Izrael 1973. godine, pridruživši se kompaniji Kastel Films kao šef produkcije u tada vodećoj produkcijskoj kompaniji u Jerusalimu.

Od 1999. godine, Schory je bio izvršni direktor Izraelskog filmskog fonda više od 20 godina. Stoji iza podrške i promocije više od 300 dugometražnih filmova, kako u Izraelu tako i širom svijeta, od kojih su više od 80 njih međunarodne koprodukcije, uglavnom evropske. Među filmovima na kojima je radio, brojni su dobitnici prestižnih filmskih nagrada, uključujući četiri nominacije za Oskara, Zlatne i Srebrne “Lavove” u Veneciji i “Medvjede” u Berlinu.

Vicky Miha već četrnaest godina radi kao producentkinja u Velikoj Britaniji, Grčkoj i Švedskoj. 2017. godine pokrenula je konsultantsku i producentsku kompaniju Asterisk*. Od tada, njena je kompanija sarađivala na više od 500 projekata sa preko 130 firmi iz 20 zemalja. 2021. godine, suosnivač je Asterisk*post-a, postprodukcione firme u centru Atine.

European Audiovisual Entrepreneurs – EAVE je organizacija za profesionalnu obuku, razvoj projekata i umrežavanje za audiovizuelne producente.

Radionica je otvorena za javnost, a prijava se vrši slanjem sledećih podataka:

  • Ime i prezime
  • Zanimanje
  • Organizacija
  • Naznaka da li ste zaiteresovani za 1-na-1 konsultacije sa mentorom (Katriel Schory) – 10. april

na email adresu marija@fccg.me, do ponedeljka, 8. aprila 2024. godine.

AGENDA programa EAVE on Demand 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + thirteen =