Radionice za mlade – kroz kulturnu baštinu o identitetu i interkulturalnosti


U Kuslevovoj kući juče je održana psihološko/kreativna radionica za mlade pod nazivom “Adolescencija i identitet”. Radionicom je otpočeo edukativni program za mlade koji JU Muzeji i galerije Podgorice realizuju u cilju aktiviranja potencijala kulturne baštine u interkulturnom učenju. Tema radionice bila je etnografska zbirka i njeni interkulturni elementi kao polazište za učenje o promociji ljudskih prava, koegzistencije i rodne ravnopravnosti. Radionicu je vodila Tamara Milić, psihološkinja.

Radionica “Adolescencija i identitet” prvi je dio istraživačko-edukativnog programa koji se tokom perioda maj-septembar 2022. realizuje u okviru projekta “Nasljeđe jednakosti”. Projekat polazi od ideje da kulturna baština Podgorice i njeni multikulturni elementni sadržani u muzejskim zbirkama kao i u različitim oblicima nematerijalne baštine, mogu imati važnu ulogu u razumijevanju i unaprijeđenju ljudskih prava, jednakosti i inkluzije.

Projekat “Nasljeđe jednakosti” JU Muzeji i galerije Podgorice realizuju u saradnji sa istraživačicama: Tamarom Milić, psihološkinjom, Milenom Đukanović, inženjerkom i Bojanom Maraš, teoretičarkom umjetnosti. Projekat se realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici u okviru Programa malih grantova Demokratske komisije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + 16 =