Raznovrstan i kvalitetan avgustovski program Podgoričkog kulturnog ljeta


Avgustovski program Podgoričkog kulturnog ljeta obilježiće festivali, projekcije filmova na otvorenom, koncerti, te izložbe i pozorišne predstave.

Od 31. jula do 3. avgusta, u Njegoševom parku biće održana revija “Filmovi pod zvijezdama” u organizaciji Evropske kuće i Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada. Projekcije počinju u 21 čas. U srijedu, 2. avgusta, u 20 časova, u Foto galeriji F64, biće otvorena izložba fotografija “Crnom Gorom” autora Milana Pešića, velikana crnogorskog fotožurnalizma i umjetničke fotografije. Izložba će biti otvorena do 7. septembra.

Šestog, sedmog i devetog avgusta uslijediće zanimljivi koncerti: Marka Louisa u Centru kulturnih zbivanja Ribnica, narednog dana u 20 časova, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, završni koncert polaznika i mentora XII Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, a u srijedu, 9. avgusta, u 21 čas, na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši, koncert džez interpretacija sevdaha Himza Polovine “Emina”, u izvedbi crnogorskog džez pijaniste Enesa Tahirovića i prijatelja.

Takođe na Ljetnjoj sceni u Staroj varoši, 11. avgusta, u 21 čas, biće izvedena predstava “Ustav”, Reflektor teatra iz Beograda, a prvi dvodnevni festival elektronske muzike Higher Sense Vibrations 11. i 12. avgusta na sportskom aerodromu Špiro Mugoša, na Ćemovskom polju. Koncert svjetski poznatog violiniste Romana Mintsa biće upriličen 12. avgusta u 20 časova, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”.

Ljubitelji sedme umjetnosti moći će da vide film “Hičkok” u neđelju, 13. avgusta, u 21 čas, u parku na Zabjelu (ulica 27. marta).

Program “Razgovor s glumcem” biće upriličen 15. avgusta u Kući Stojanovića, a u subotu, 19. avgusta, u Podgoričkoj knjižari 3 (Trg Nikole Kovačevića 5) radionica engleskog jezika “Otkrivamo nove riječi”. U neđelju, 20. avgusta, u parku Ðorđa Balaševića u Bloku V, biće prikazan film “The Birdcage”, u 21 čas.

Koncert poznatog rege benda Del Arno održaće se 31. avgusta u CKZ Ribnica, a istog dana počinje i 10. Međunarodni festival lutkarstva, koji će trajati do 3. septembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen + nine =