Regionalna ljetnja filmska radionica


Poziv za učešće – regionalna ljetnja filmska radionica – Interaction: Teen Doc

za mlade od 14 do 19 godina iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Hrvatske i Srbije

Rok za prijavljivanje: 10. 04. 2023.

Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege, u saradnji sa partnerima iz regiona Zapadnog Balkana – UnderfillFest Podgorica (Crna Gora), Prvi kadar Istočno Sarajevo (BiH), Festival Winter Apricot Prilep (Sjeverna Makedonija), Kinoklub Karlovac (Hrvatska), Klara i Rosa Subotica i SEEcult.org Beograd (Srbija), poziva tinejdžere i tinejdžerke iz regiona da se prijave na konkurs za učestvovanje u Interaction Teen Doc radionici.

Učešće na konkursu mogu uzeti srednjoškolci iz sljedećih pet zemalja Zapadnog Balkana: Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Rok za prijavljivanje je 10. 04. 2023. godine. Konkursna komisija će izabrati do 12-15 učesnika i objaviti rezultate do kraja aprila ove godine.

Prijavljivanje – https://www.interaction.rs/sr/prijavni-obrazac_teen/

Datum i mjesto održavanja radionice 16 – 23. 08. 2023. godine, u Čačku (Srbija). Pohađanje radionice je besplatno.

Na Teen Doc radionici, tinejdžeri iz regiona Zapadnog Balkana imaće priliku da se upoznaju sa svojim vršnjacima, razmijene svoja iskustva, znanja i vještine i steknu nova znanja iz domena režije kreativnog dokumentarnog filma prateći mentorske radionice naših saradnika, iskusnih dokumentarista. Radionice se održavaju na CSBH jeziku i sastoje se od 5 onlajn prezentacija i radionice uživo, u avgustu 2023. godine, u Čačku, kada će, podijeljeni u manje timove, polaznici snimati trominutne kreativne dokumentarne filmove.

Drugu godinu zaredom Filmart, u okviru Interakcije, organizuje Interakcija: festival kratkog dokumentarnog filma. Svi učesnici radionice Teen Doc će činiti Žiri mladih Festivala Interakcija, budući da se održava istovremeno sa radionicom. Polaznici Teen Doc radionice imaće priliku da, na Festivalu Interakcija, pogledaju vrhunske kratke dokumentarce iz cijelog svijeta i da, od 15 filmova u takmičarskom programu, odaberu film kojem će dodijeliti Nagradu žirija mladih za najbolji film.

***

Interaction Teen Doc Workshop 2023 – Towards a Better Region projekat je finansiran od  Fonda za zapadni Balkan (WBF) i Evropske unije, u okviru Poziva za podnošenje predloga regionalnih projekata „Podrška promociji regionalnih aktivnosti civilnog društva na Zapadnom Balkanu“, a realizuje ga Nezavisni filmski centar Filmart sa partnerima – Underfill Festival Podgorica (Crna Gora), Prvi kadar Istočno Sarajevo (BiH), Festival Winter Apricot Prilep (Sjeverna Makedonija), Kinoklub Karlovac (Hrvatska), Klara i Rosa Subotica i SEEcult.org Beograd (Srbija).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + 17 =