Revija muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani


Vrijeme je za Rokumentarce!

Peti put za redom revija muzičkog dokumentarnog filma Rokumentarni dani održaće se u Crnoj Gori. Krećemo iz Podgorice. Kao i prošle godine druženje je zakazano u sada već regularnom inkubatoru kreativne energije CKZ Ribnica za poneđeljak i utorak – 29 i 30 novembar.

Naš mali bioskop se potom seli u Nikšić. Filmovi će se u sali KUD Zahumlje koja odiše kulturnom istorijom grada pod Trebjesom prikazivati u četvrtak i petak – 2. i 3. decembra.

To nije sve, jer ćemo se do kraja godine družiti i u Centru za kulturu Nenad Rakočević u Mojkovcu.

Muzičke priče koje donosimo ove godine su borbe za slobodom kreatora ljepše strane istorije. Kako ovih naših prostora, tako i nekih daljih predjela Evrope. Oni su ti koji nas drže budnim, koji slave pravu različitost, daju nadu onima koji dolaze. Upravo zbog toga smo ovogodišnjem izdanju dali naslov Moć muzike.

Kroz dvanaest filmova koje smo odabrali za ovu godinu uživaćete u dirljivim i ljubavnim, žilavim i slobodotvornim, kao i malim svakodnevnim pričama koje nas svojim porukama tjeraju da budemo bolji.

Kao i svake godine i ove ćemo nadograditi našu priču o popularnoj kulturi. Sa Mr Lukom Rakojevićem, teoretičarem stripa i našim dugogodišnjim saradnikom proći ćemo kroz strip kadrove Maurovića, Lobačeva, Eržea, Prata, Magnusa… i predstaviti njihovo viđenje Crne Gore, kao i poziciju naše zemlje u svjetskoj strip baštini.

Ovogodišnji program činiće filmovi iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Velike Britanije, Holandije, Bugarske, Estonije, Njemačke…

To su:
Rokenrol – Bugarska, 2019.

Soviet Hippies – Estonija/Njemačka/Finska, 2018.

FUS, Dobri duh Nikšića – Crna Gora, 2021.

Here We Move, Here We Groove – Holandija, 2020.

Buč Kesidi, Euforija uživo – Srbija, 2021.

Električni Orgazam za ljude budućnosti – Srbija, 2019.

Daleka obala u USA – Hrvatska, 2020.

NS Made: Love Hunters – Srbija, 2020.

xYUGOx – Hrvatska, 2020.

Scream for me Sarajevo – BiH, 2017.

A Symphony of Noise – Njemačka, 2021.

Prijatelji ovogodišnjeg izdanja festivala su: Sekretarijat za kulturu, sportmlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, CKZ Ribnica, KUD Zahumlje, Centar za kulturu Nenad Rakočević

Za Rokumentarne dane kao i svake godine ulaz se ne naplaćuje!

Za detaljan program, satnice festivala i druge informacije pośetite sljedeće linkove:

www.rokumentarnidani.me

www.facebook.com/rokumentarnidani

www.instagram.com/rokumentarni.dani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + 9 =