Rumunija – Serija Grudi učestvovala u zvaničnoj selekciji festivala -SIMFEST


Serija Grudi, u režiji Marije Perović, bila je u zvaničnoj selekciji prestižnog televizijskog festivala -SIMFEST, jedinog ove vrste u Rumuniji i jednog od rijetkih u Evropi. Organizuje ga svake godine „SIMFEST Cultural Association“, koje podržava i promoviše stvaraoce vizuelnih umjetnosti. SIMFEST se zalaže za profesionalnost i slobodu izražavanja novinara i medijskih producenata. Festival takođe promoviše lokalno novinarstvo i masovne medije u zajednici.

Podsjetimo da je serija “Grudi”, u režiji Marije Perović, produkciji nikšićkog Meander Filma i Radio televizije Crne Gore i distribuciji beogradske kuće Visionary Thinking dobila prestižno Specijalno priznanje žirija na 14. Seoul International Drama Awards 2019, najvećem svjetskom televizijskom festival, a bila je je u selekciji Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, u kategoriji Najbolja internacionalna serija.

Scenario je, po ideji Marije Perović, napisala Vladislava Vojnović, a uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Bruna Bebić… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Po predlošku serije nastao je i istoimeni film, koji je prikazan na značajnim evropskim festivalima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 5 =