Saopštenje Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija” iz Lovćenca


APEL

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija” iz Lovćenca, jedina kulturna organizacija u Srbiji koja svoje aktivnosti bazira na radu sa đecom školskog uzrasta u cilju očuvanja i prezentovanja crnogorske tradicionalne i savremene kulture, u godini kada obilježava jubilej 10 godina od osnivanja izložena je brutalnoj diskriminaciji zbog ljubavi i odanosti prena svojoj postojbini Crnoj Gori.

Na talasu negativne kampanje prema Crnoj Gori društvo je bez obrazloženja izopšteno iz sufinansiranja redovne djelatnosti iz budžeta opštine Mali Iđoš koji je namijenjen za kulturu za 2020. godinu.

Na taj način je ugrožen opstanak društva, ali i opstanak jedinog Crnogorskog kulturnog centra u Srbiji u čijem prostoru je smještena i Crnogorska biblioteka i čitaonica, sa knjižnim fondom od 10.000 naslova.

Prestankom sa radom ovih kulturnih institucija crnogorska zajednica u Srbiji ostaje bez ijedne tačke oslonca za očuvanje svog nacionalnog i kulturnog identiteta.

CKPD „Princeza Ksenija” obavještava sve one koji prepoznaju potrebu i imaju želju da pomognu da informaciju o tome mogu dobiti upitom na e-mail: princess.ksenija@gmail.com

„Princeza Ksenija” će se svim donatorima javno zahvaliti i njihova imena objaviti u monografiji koja će povodom 10-godišnjice rada biti objavljena u toku sljedeće godine.

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo “Princeza Ksenija”
Lovćenac – Vojvodina – Srbija
e-mail: princess.ksenija@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 3 =