Saradnja crnogorskiih zajednica iz Australije i Srbije

Krstas

Mihailo Mandić, predsjednik Crnogorske etničke zajednice Australije (Montenegrin Ethnic Association of Australia), je kao gost Udruženja Crnogoraca Srbije „Krstaš“, u četvrtak 30. maja, posjetio crnogorsku zajednicu u Lovćencu.

 

Mandić i predstavnici Krstaša, Ljubomir Perović, Milo Milojko, Dragan Martinović, Nikola Muhadinović i Milan Mudreša, su konstatovali dobru saradnju u proteklih 10 godina i dogovorili inteziviranje i nove vidove saradnje i buduće zajedničke projekte.

Mihailo Mandić sa Krstašima

U Crnogorskom kulturnom centru gost iz Australije se, u razgovoru sa strukovnim vaspitačem Mirjanom Stevović, upoznao sa aktivnostima Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“, prisustvovao času likovne sekcije najmlađih članova i probi plesne grupe, koja je uvježbavala tačku „Igranka“ sa kojom će „Princeza Ksenija“ nastupiti na Festivalu optimizma „Baby Exit“ u Novom Sadu.

Mihailo Mandić sa prosvjetnim radnicma iz CKPD Princeza Ksenija
Mihailo Mandić sa najmladjim članovima CKPD Princeza Ksenija
Mihailo Mandić sa  plesnom grupom CKPD Princeza Ksenija

Mihailo Mandić je posjetio i školu „Crna Gora moja postojbina“ koju UCS „Krstaš“ drugu godinu organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore i Centrom za iseljenike Crne Gore. Predavači, profesor književnosti Aleksandra Vučinić i profesor razredne nastave Gordana Krivokapić, su Mandića upoznali sa udžbenicima, programom rada i dosadašnjim rezultatima škole.

Mihailo Mandić u školi Crna Gora moja postojbina
Mihailo Mandić pored Njegoševe biste u Lovćencu

U posjetu Lovćencu predsjednik Crnogorske zajednice Australije je došao u pratnji predsjednika Crnogorske partije Nenada Stevovića.

Press služba „Krstaš“
31.05.2013.