Saradnja Umjetničke škole “Luka Sorkočević” iz Dubrovnika i Muzičke škole Tivat

 

 

Muzička škola Tivat uspostaviće saradnju sa Umjetničkom školom “Luka Sorkočević” iz Dubrovnika. Kao potvrda buduće saradnje je i pismo namjere koje je Muzička škola Tivat dobila 15.02.2017.g. od Umjetničke škole “Luka Sorkočević” iz Dubrovnika. Pismo je upućeno od strane direktora te ustanove, g – dina Brčić Dživa, a nakon zajedničkog susreta u Dubrovniku, na kojem su predstavnici dvije škole razgovarali o mogućnostima saradnje i njihovom predstavljanju u Crnoj Gori i Hrvatskoj, kroz koncertne i seminarske aktivnosti učenika i nastavnika.

Pismo namjere je važan korak ka razvijanju saradnje, što će, ubuduće, kada se steknu uslovi  voditi ka određenim zajedničim nastupima prema evropskim fondovima u cilju prepoznatljivosti, unaprijeđenja i daljeg razvoja obije obrazovne ustanove.

U Muzičkoj školi u Tivtu kažu da su jako počastvovani što će ugostiti Umjetničku školu “Luka Sorkočević”u Tivtu, na način da će tako i početi buduća saradnja na većem nivou, a sve u cilju jačanja prijateljskih i dobrosusjedskih odnosa na obostrano zadovoljstvo.

Umjetnička škola “Luka Sorkočević” predstavit će se koncertom pod nazivom ”Muzika stvara prijateljstva” 13.03.2017.g. u 20 h u koncertnoj dvorani Muzičke škole Tivat.

Plan prvog susreta je:

– orkestar tivatske škole izvodi Crnogorsku i Hrvatsku himnu,

– obraćanje Ministra provjete g – dina Šehovića,

– koncert Dubrovačke škole,

– koktel.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − 4 =