Savez slijepih Crne Gore – Audio basne

Savez slijepih Crne Gore je u aprilu 2020, na dan knjige, pokrenuo aktivnost pod nazivom: Audio poezija. Riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.
“S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili preko 400 audio fajlova sa poetskim sadržajima, na čemu posebno zahvaljujemo volonterima. Takođe smo potpisali i memorandume o saradnji sa: Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumom mladih pisaca KIC-a iz Podgorice i Književnim klubom JU Zahumlja “Poenta poetika” iz Nikšića”, kazali su u Savezu slijepih Crne Gore.
Od novembra 2020, sadržaj je upotpunjen sa audio bajkama za najmlađe. Svakog petka, na youtube kanalu i na društvenim mrežama može se po jedna bajka u audio formatu. U Savezu slijepih istaču da su u ovom segmentu uspostavili saradnju sa EU Info centrom, koji je ustupio evropske bajke kreirane u okviru kampanje ”EU na dlanu”, kao i sa čarobnim svijetom “Čigrališta”. Do sada je objavljeno 15 bajki.
Od februara 2021, tačnije od srijede 17.februara, sadržaj će biti upotpunjen sa audio basnama. Svake srijede, na kanalima Saveza slijepih naći će se po jedna basna u audio formatu.
U Savezu slijepih kažu da su se njihovoj želji da učine pristupačnim više poezije i poetskih djela, bajki, basni, koje se inače u manjem obimu prilagođavaju potrebama osoba oštećenog vida pridružili mnogi, na čemu im ovim putem posebno zahvaljuju.

Pośetite youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCdvyiF17qzsPiDqC315IcXA,
facebook stranicu:  https://www.facebook.com/pg/Audio-poezija-103936691300761/posts/,
instagram stranicu: https://instagram.com/audiopoezija?igshid=160a7uuc0uo4q .Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen + 11 =