Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica – „Kultura u kvartu“


Program Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica “Kultura u kvartu” biće, kako je predviđeno, predstojećeg vikenda organizovan u parku na Zlatici (pored balon sale).


U subotu 9. aprila, u 12 časova, održaće se koncert kamernog ansambla “Chamber box”. Na repertoaru će osim klasičnih biti i poznate filmske teme, kao i teme iz popularne muzike.


U neđelju 10. aprila, u 14 časova, biće izvedena predstava za đecu “Luckasti klovnovi“, u produkciji “Korifej” festa. Magistrica glume i asistentica na FDU na Cetinju, Anđelija Rondović s koleginicom Sanjom Vujisić potpisuje režiju, a istovremeno su preuzele i glumačku izvedbu. Tekst je napisao Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih srpskih pisaca za đecu.


Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašava nadjačavanja; kroz spletke i smicalice. Sukob, u kome se đeca dovode do spoznaje da koliko god ima tuge na svijetu, sreća i radost treba da osvoje naša srca, a da je za dobru zabavu potrebno ne jedan, ne dva, nego 1000 klovnova. Predstavom se ujedno šalje poruka da je prijateljstvo snažnije od takmičenja.


Predstava “Luckasti klovnovi” namijenjena je đeci iznad tri godine.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, o novom terminu programa ćemo blagovremeno informisati javnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 5 =