Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica – Predstava za đecu i koncert


U subotu, 8. aprila, u 12 časova, u Novom paviljonu u Njegoševom parku, podgorički mališani biće u prilici da uživaju u predstavi “Luckasti klovnovi“, u produkciji Korifej festa.

Magistrica glume i asistentica na FDU na Cetinju, Anđelija Rondović s koleginicom Sanjom Vujisić potpisuje režiju, a istovremeno su preuzele i glumačku izvedbu. Tekst je napisao Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih srpskih pisaca za đecu.

Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašava nadjačavanja; kroz spletke i smicalice. Sukob, u kome se đeca dovode do spoznaje da koliko god ima tuge na svijetu, sreća i radost treba da osvoje naša srca, a da je za dobru zabavu potrebno ne jedan, ne dva, nego 1000 klovnova. Predstavom se ujedno šalje poruka da je prijateljstvo snažnije od takmičenja.

Predstava “Luckasti klovnovi” namijenjena je đeci iznad tri godine.

U neđelju, 9. aprila u 19 časova, biće upriličen koncert Muzičkog kolektiva “Kino kultura”.

Muzički kolektiv “Kino Kultura” oživljava sjećanja na prošla vremena, a svojom muzikom krasi današnjicu. Dvije akustične gitare i dva ženska vokala ovog kvarteta postali su sinonim za dobru atmosferu izborom pjesama koje interpretiraju.

Muzički kolektiv nastao je 2015. kao trio, a od 2020. je četverac – bend čine vokali Jovana Živković i Eva Papović, Marko Terzić gitara i Aleksandar Šalgo bas gitara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


ten + 12 =