Šesti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu


Šesti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu protekao je u najboljem redu i raspoloženju a sa njime ostavljamo iza nas prvu polovinu festivala prepunu dječijih osmijeha i dobrog raspoloženja.

Dan je počeo Kritičarnicom, radionicom pozorišne kritike za djecu. Proteklih festivalskih dana u toku su i radionice Kolaž o ekologiji kao i Kreativni pokret.

Publika je šestog dana festivala imala priliku da pogleda predstavu „Lagarije“, reditelja Mirka Radonjića u Kulturnom centru „Nikola Đurković“ gdje je predstava izvedena u dva termina, 18 časova i u 20 časova.

Na Ljetnjoj pozornici je odigrana repriza predstave „Laboratorija života“ Lutkarske organizacije koju fakat trebamo (LOFT) iz Hrvatske. Ova lutkarska monodrama je priča o jednom dječaku čija posebnost leži u tome što on ne govori, ali se zato služi svim mogućim neverbalnim i fizičkim sredstivma kako bi uspostavio komunikaciju u čemu na svoj divni i osjećajni način i uspjeva. 

Treća repriza predstave „Robot“ izvedena je šestog dana pred festivalskom publikom u Tivtu u Porto Montenegru, dok je u bašti Kulturnog centra „Nikola Đurković“ održano književno veče sa Stefanom Tićmijem na kojem smo razgovarali o njegovom novom romanu „Kaput od mahovine“ koji govori o čovjeku kojem iz leđa izrasta drvo.

Naši prijatelji iz LOFT-a i kazališne družine Pinklec izvesti predstavu „S razlogom“ u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, a planirana su dva igranja, u 18 časova i u 20 časova sedmog festivalskog dana.

Po idejama iz romana Stefana Tićmija, reditejka Milja Mazarak režirala je predstavu „Ja sam Akiko“ koju će publika moći da pogleda večeras, 7. jula u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici.

Osmog festivalskog dana održaće se promocija regionalne platforme OD MALIH NOG(U) koja se bavi razvojem i afirmacijom teatra za djecu i mlade na prostoru Crne Gore, Hrvatske, Slovenije I Srbije.

U Kulturnom centru „Nikola Đurković“ sa početkom u 21 čas održaće se predstava „Pola Pola“ koja istražuje osjetljive teme razvoda, usamljenosti kao i sve one ostale teme koje čuče u nama i traže način da izađu.

Sve one koji su mali, a nekad su bili veliki, pozivamo na predstavu „Druga strana vjetra“ koju će diplomiranu glumci Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju izvesti 8. jula u četvrtak sa početku u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici.

Napominjemo da od 8. festivalskog dana rezervacije neće biti obavezne i da je dostpan čitav kapacitet gledališta pa s toga našu publiku očekujemo u što većem broju i sa osmijesima na licima!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + seventeen =