Silvermine, USA – Izložba instalacije Ivane RadovanovićU utorak, 18. juna 2019. godine, u kampusu Silvermine, biće otvorena izložba instalacije Ivane Radovanović. Takođe pośetioci će biti u prilici da se upoznaju i razgovaraju sa umjetnicom.

Ivana Radovanović je iz Podgorice i prvi je rezident u kampusu Silvermine. Ivana je doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a sprovodi postdoktorska istraživanja na Univerzitetu St. John’s u Njujorku kao Fulbrightov stipendista. 2017. predstavljala je Crnu Goru na Venecijanskom bijenalu. Ivana je inovativna vajarka i učiteljica koja je prve dvije sedmice maja provela na kampusu Silvermine, stvarajući svoj umjetnički rad.

Veče će početi kratkim video snimkom Ivaninog prethodnog komada “Šuplji muškarci – gorući put na Vimeu”, nakon čega će Ivana govori o svom umjetničkom djelu. Silvermine Arts Centre je novi Fulbrightov rezidencijalni program, pokrenut i finansiran od strane umjetnika i filantropa Janet Hennessei Dilenschneider i Roberta Dilenschneidera, a njime upravlja Međunarodni institut za obrazovanje (IIE). IIE podržava vodeće programe razmjene, uključujući i Fulbright, “da bi svijet postao više međusobno povezano mjesto”.