Siniša Bjeković – Zbirka poezije “Na život osuđen”

Autor je rođen u Pljevljima 1963.godine. Živi i radi u Podgorici, gdje je završio Pravni fakultet i magistrirao na temi iz oblasti prava Evropske unije. Kako sam kaže pisanje poezije mu je svojevrstan ventil i odmor od svakodnevnih obaveza. Knjiga “Na život osuđen” je posljednja od pet zbirki poezije, koje su objavljene u vremenu od 2000-te do 2012.godine (“Slike, sjecanja, krajevi…”, “Na tragovima nasim”, “Pepeo i nestajanje”, “Tanke niti” i ova posljednja).

Najčešće zastupljena tema u njegovim zbirkama su sjećanja i podsjećanja, pa se s pravom može reći da sve knjige, pa i ova, nose pečat ljudi, krajeva i vremena, sa naročitom naklonošću prema crnogorskim predjelima i prostorima Jugoistočne Evrope koji su se nekad sa ponosom nazivali Balkan.

Osim poetskih inspiracija autor je objavio veliki broj publikacija i radova na polju ljudskih prava, što je logičan slijed njegovog profesionalnog opredjeljenja, obzirom da posljednjih deceniju i više radi kao program-menadzer, odnosno rukovodilac Centra za ljudska prava Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Osim toga, u svojstvu nezavisnog eksperta član je i Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije Savjeta Evrope.

Govori i piše na engleskom i italijanskim jeziku.KLIKNITE NA NASLOVNU STRANU ZBIRKE
DA OTVORITE NJEN SADRŽAJ