Škola stripa i ilustracije Podgorice nastavlja s radom u Stripoteci!


Škola stripa i ilustracije Podgorice nastavlja s radom u Stripoteci!

Škola stripa i ilustracije se održava na drugom spratu prostorija podgoričke biblioteke u odjeljku „Stripoteka“ svakog prvog utorka u mjesecu tokom trajanja školske godine od 17 do 18:30 časova. Prva radionica je zakazana za 6. septembar.

Besplatna je, namijenjena svim uzrastima i moguće se priključiti bilo kada. Od materijala za crtanje dovoljno je donijeti školski pribor (olovke, gumice, drvene bojice, flomastere) i svesku bez linija ili blok za crtanje. Za upis ili konsultacije je najbolje doći lično u pomenutom terminu.

Osnove nastavnog programa su upoznavanje s elementima nastajanja ilustracije i stripa, kao što su scenario (dramaturgija), crtež, kadriranje, montaža, kostimografija, studija i kreiranje likova, scenografija, dizajn, anatomija, storibord, kroki, ilustracija, tehnike, materijali za rad, kao i teorija i istorija.

Školu stripa i ilustracije organizuje JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ u saradnji s Udruženjem strip autora Crne Gore. Predavač na radionici je strip autor Simon Vučković.

Svi koji vole da crtaju i imaju želju da uče kako se to radi su dobrodošli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − two =