“Soulfood” u Zetskom domu


Monodrama „Soulfood“, autorski projekat crnogorskog glumca i multimedijalnog umjetnika Slavka Kalezića, prema tekstu Žane Poliakov, biće odigrana u srijedu, 6. aprila u Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ s početkom u 20 sati.

Riječ je o pozorišnom projektu koji, kako je autorka Poliakov istakla, predstavlja „senzacionalni uvod u srećniji život“. Snovi, partneri, ljubav, vjera, život, vrijeme, novac, strah, roditeljstvo, prošlost, duhovnost, pa i pomorandže i kolačići sreće, neke su od tema koje monodrama obuhvata.

“Soulfood” je poklon svim ženama u nastojanju da se odupru određenim društvenim okvirima, zalaže se za oslobađanje žena od nasilja, seksizma i tradicionalnih ženskih uloga, odnosno za prihvatanje žene kao cjelokupne ličnosti. Na tragu Kalezićevog dugogodišnjeg, kontinuiranog i uspješnog performativnog angažmana, i monodrama “Soulfood” prezentuje inovativnost na našim prostorima.

Igra: Slavko Kalezić

Dramatizacija, adaptacija, izbor muzike, koreografija i režija: Slavko Kalezić. Za scenografiju je bila zadužena Ivanka Vana Prelević, kostimografiju Gordana Bulatović, a šminku Vukica Čabarkapa.

Ulaznice su i dalje u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” radnim danima u periodu 10-13h i 18-20h. Telefon za informacije: 067 428 655.

Prisustvo predstavi podrazumijeva poštovanje epidemiološkim mjerama.

(foto: Marko Gardašević)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × 3 =