Spasoje Labudović – Kad bi miševi išli u školu


Poštovani mladi čitaoci, na stranicama Montenegrine, u rubrici LITERATURA ZA ĐECU, objavljivaćemo djelove proze i poezije autora koji su svoje stvaralaštvo posvetili đeci. Mi vam nudimo izbor, odabranu prozu i poeziju i to jedan njen dio. Vaše je da pročitate ponuđeni dio i one knjige koje vam se dopadnu potražite u školskoj ili gradskoj biblioteci i nastavite čitanje. Naravno da su savremena sredstva kao što je kompjuter i internet dobra i pružaju jako velike mogućnosti. Kad je knjiga u pitanju pravo zadovoljstvo i čaroliju čitanja doživjećete kad je budete držali u svojim rukama, kad u biblioteci vidite police sa knjigama, kad oćetite miris štampe, kad rastete uz knjigu, kad uđete u svijet knjige…

Objavljivanje sadržaja na našem portalu ima potpuno neprofitni karakter i služe isključivo u edukativne svrhe. Zabranjeno je preuzimanje tih sadržaja sa našeg portala i njihovo dalje reprodukovanje u drugim medijima.

Спасоје Лабудовић jе poђен 1934. године у Трубјели код Никшића, а од 1946. roдине живи у Врбасу.

Аутор је пет збирки пjeсама и кратких прича за најмлађе: “Дечак и бреза”, “Иди види”, “Балада о цвету”, “Прстенак” и “Кад би мишеви ишли у школу”.

3acтупљен је у десетак антологија поетских и прозних остварења за дјецу, које су објављене у Београду, Загребу, Титограду и Новом Саду.

Добитник је неколико награда на конкурсима за пјесму и кратку причу, као и прве награде на четвртом Југословенском фестивалу песника за децу “Булка” (Црвенка, 1987).

КЊИГУ МОЖЕТЕ ОТВОРИТИ АКО
КЛИКНЕТЕ НА НАСЛОВНУ СТРАНУ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eleven − three =