Specijalno priznanje Ljiljani Kolundžić na 5. Bijenalu kolaža u Novom Sadu


Na 5.Bijenalu kolaža u Novom Sadu kandidovalo se 105 umjetnika  iz 5 zemalja, čiji su radovi bili selektovani. Crnogorska umjetnica Ljiljana Kolundžić je dobitnica Specijalnog priznanja za rad ,,Nadanje“ koji je nastao 2020. god.

“Za ovaj kolaž koristila sam različite materijale (papirnu tapetu, segmente vlastitih crteža, grafike, čipku i kožu). Lajt motiv kolaža ,,Nadanje“ je idealizovan ženski lik koji projektuje unutrašnje JA, slikanog modela.  Šešir nastaje kolažiranjem naime suprostavljenih materijala koje sam pomenula. Svaki od njih ima osobenu stukturu, teksturu i značenje”, kazala je o nagrađenom radu autorka Ljiljana Kolundžić.

U organizaciji Zavoda za kulturu Vojvodine, u saradnji sa društvom za afirmaciju i reafirmaciju  umjetnika  u Petrovaradinu – Novom Sadu ,,Daruma“ otvoren je 5. Međunarodni bijenale kolaža. Izložba je otvorena u Salonu – galerije ,,Prometej“  od 16.12 do  24.12.2020 god.

 Autorka izložbe je Nada Đurović Nedeljković.

Projektom ,,Bijenale kolaža- međunarodna likovna manifestacija“ Novi Sad postaje centar likovne smotre tehnike kolaža u regionu i omogućava da se na jednom mjestu sagleda bijenalna produkcija ove likovne tehnike.    

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 + six =