Spektakularna scenografija Crnog jezera za pravi muzički užitakŽabljak, 20. avgust 2019.

Juče uveče, 19. avgusta, na Crnom jezeru na Žabljaku, uspješno je otpočeo novi festival umjetnosti u Crnoj Gori, Wild Beauty Art. Festival je otvorila Željka Radak Kukavčić, direktorica Nacionalne turističke organizacije koja je istakla da je “ovaj festival primjer na koji način treba valorizovati prirodne ljepote naše zemlje. Wild Beauty Art Fondacija koja organizaciono stoji iza cijelog događaja  zaslužuje čestitke za ideju i realizaciju koje su bazirane na dugogodišnjem iskustvu na KotorArt festivalu koji je jedan od najprepoznatljivijih brendova kulture naše države”.

Priliku da muzički otvore Festival imali su istaknuti crnogorski umjetnici, poznati duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Kombinujući svoje autorske kompozicije sa obradama poznatih crnogorskih pjesama duo je ponudio publici pravu muzičku šetnju koja se savršeno uklopila u ambijent Crnog jezera. Uz kreativnu vizuelnu podršku, cijeli događaj je pružio sasvim novi doživljaj i novo tumačenje ovog nestvarno lijepog pejzaža. Organizujući po prvi put na samom jezeru ovakav program, festival je postavio visoke standarde u umjetničkoj produkciji u prirodi.

Veliki broj posjetitelja srdačno je pozdravio umjetnike vraćajući ih nekoliko puta na bis, potvrđujući interesovanje za ovakvu vrstu sadržaja na sjeveru zemlje. Festival Wild Beauty Art se odvija od 19-23. avgusta sa večernjom scenom na Crnom jezeru i dnevnim koncertima na Savinom kuku, Mostu na Đurđevića Tari, Stećcima i Sedlu.

Srđan Bulatović, doktor izvođačkih umjetnosti i Darko Nikčević, flamenko gitarista i master audo-tehnologije prepoznatljivi su po jedinstvenoj virtuoznosti i uzbudljivim interpretacijama, o čemu svjedoče i utisci publike i muzičke kritike nakon nastupa u njujorškom Karnegi holu 2016. i 2017. godine. U njihovim kompozicijama prepoznaju se različiti muzički stilovi, a jedinstven pogled na karakteristike balkanske muzike privlači kako domaću, tako i međunarodnu publiku, od Sjedinjenih Američkih Država, preko evropskih zemalja, do Ujedinjenih Arapskih Emirata. Objavili su sedam albuma: Duo (2001), Nostalgia (2005), Touch of Montenegro (Pobjeda, 2011), Synergy (Pobjeda, 2012), Ritmico (RTVCG, 2015), The Best of Montenegro (Aspekt medija, 2016), Balkan, Mediterranean, Orinet (PGP RTS, 2017), The Sea (Naxos Records, 2018).