Spomen dom “Reževići” – Manifestacija Fešta od smokava

U neđelju, 29. septembra 2019. godine, sa početkom u 18 časova u Spomen domu “Reževići” biće održana manifestacija Fešta od smokava, koja se ove godine organizuje u okviru evropske manifestacije Dani evropske baštine pod sloganom Kultura i umjetnost: baština na pozornici. 

Pored raznosvrsnih specijaliteta od smokava koje će pripremiti Organizacija žena Budve i lokalne domaćice, biće organizovan i bogat kulturno-umjetnički program, u kome učestvuju klapa Harmonija, klapa Primorkinje i KUD Sveti Jovan Vladimir iz Bara.

Manifestacija Fešta od smokava prvi put je održana u septembru 2008. godine. Cilj manifestacije je očuvanje tradicije koja se veže za plod smokve, koji je veoma cijenjen u narodu ovog kraja – Paštrovićima. Na svakoj fešti ponuda specijaliteta od smokava je bila vrlo bogata i raznosvrsna. Svoje specijalitete su prezentovale paštrovske porodice, Organizacije žena Budve i Petrovca i hotelijeri. Poseban dio ponude predstavljaju lokalni specijaliteti, odnosno paštrovske poslastice – ruštule, fugaca sa smokvama i štrudel sa smokvama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 5 =