Spot „Konjuh planinom“ hora Vokalisti postigao regionalnu popularnost


Najnoviji spot hora Vokalisti na pjesmu „Konjuh planinom“ već postiže veliku popularnost ne samo u Crnoj Gori već i širom regiona. Za samo nekoliko dana, bilježi se više od 7.000 pregleda na Jutjub kanalu, što se za ovaj muzički žanr smatra izuzetnim uspjehom. Takođe, izvođenje Vokalista proglašavano je hitom dana na radiju i televizijama, a na društvenim mrežama je dijeljeno uz izuzetne komentare.

O velikom uspjehu ovog projekta, idejni tvorac, reditelj spota, a prije svega osnivač i dirigent Vokalista Saša Barjaktarović, kaže: „Bilo mi je najvažnije da publika osjeti našu emociju u spotu. Po divnim komentarima koji pristižu sa svih strana, najviše iz Crne Gore ali i cijelog regiona i šire, izgleda da smo u tome uspjeli. Lijepe riječi upućuju nam za svaki segment spota – instrumentalnog i vokalnog aranžmana, interpretacije hora, lokacija, fotografije i režije, pa dotle da je riječ o do sada najboljem izvođenje ove pjesme. Iskrene pohvale ne štede ni kolege iz svijeta profesionalne muzike, što mi pruža dodatnu satisfakciju. Od svega je ipak važnije što smo uspjeli da prenesemo naša snažna osjećanja i entuzijazam u vezi sa ovim projektom. Definitivno su se isplatile hiljade sati provedenih na probama hora i svim segmentima pripreme i produkcije spota. Ovaj promotivni dio je sada čisto zadovoljstvo”.

Podsjećamo da je spot „Konjuh planinom“ hora Vokalisti, nakon tri godine priprema snimljen na šest spomenika herojima iz NOB-a u Crnoj Gori. Kompozicija je posvećena husinjskom rudaru Petru Peju Markoviću, koji je izgubio život u 21. godini tokom Drugog svjetskog rata, a stihove je napisao njegov ratni drug Miloš Popović Đurin. Horske dionice je raspisao dirigent, profesor muzike Saša Barjaktarović.

Vokalisti njeguju različite muzičke žanrove, od pop muzike, preko partizanskih do tradicionalnih crnogorskih pjesama. Dirigent Barjaktarović je snimio više spotova sa Vokalistima i drugim horovima koje je vodio u prethodnom periodu. Planovi za 2024. godinu usmjereni su na nastavak započete koncertne sezone koju i Vokalisti i publika željno iščekuju.

Fotografija hora – Vukajlo Ivanović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + 6 =