Stajaće ovacije za „Perper“ na Ljetnjoj sceni u Baru


Muzički segment „Barskog ljetopisa“ počeo je na spektakularan način, koncertom crnogorske grupe „Perper“, pred više od šest stotina ljubitelja pop-rok zvuka.

Barskoj publici nisu smetale visoke temperature, naprotiv, puna dva sata pjevala je uglas sa frontmenom benda dokazavši tako i organizatorima manifestacije da su selekcijom ovog programa uvažili ukuse najšire publike.

Četiri godine je prošlo od njihovog posljednjeg nastupa u gradu pod Rumijom, na Trgu, a za nastup na Ljetnjoj sceni, basista benda, Momčilo Zeković Zeko, kaže da donosi drugačiji zvuk.

„Jako je lijep prostor, zvuk je jako kvalitetan i organizatori su se potrudili da ispoštuju tu našu neku zvučnu varijantu. Repertoar smo prilagodili povodu, ovo je ljetnji festival pa su i pjesme razdraganije. Nismo odavno objavili novi album i naravno da dosta pjesama publika zna iz tog peroda prije četiri godine, ali trudimo se da drugačijim aranžmanima ljudima budemo dopadljivi. Ima dosta insistiranja da ponovo snimimo koncert, ali to zahtijeva mnogo stvari koje nismo u mogućnosti da sami realizujemo, ali nadam se da će se i to dogoditi u nekom trenutku“, kazao je Zeković osvrnuvši sa ne kultni prvi unplugged (tonski i video) snimak na teritoriji Crne Gore, sa koncerta u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Ređali su se hitovi „Golub za 086“, „Montenegro džez“, „Kome dolaziš u san“, „Ljubav“, „Sloboda“, „Sa dušom od kamena“ „Rođeni u tunelu“, „Perperi i zlato“, i koncertni favorit – „Zastave“ koju je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i ovacijama.

Uprkos ogromnoj publici koju imaju, „Perper“ nikada nije pravio kompromis sa kvalitetom ili estradom. U karijeri dugoj preko 30 godina održali su integritet u svom muzičkom izrazu.

„U vrijeme kada smo stvarali najveći broj hitova, niko od nas nije radio u nekoj ozbiljnoj firmi ali smo i tada imali u podsvijesti da ne smijemo da se ogriješimo. Treba izaći na ulicu posle a da vas ljudi ne ismijavaju. Mislim da smo sa nekim pjesmama na festivalima dolazili do neke granice ispod koje se nismo nikad spustili, iako su te pjesme pravile najveći posao i očekivalo se da smo našli recepturu za dalji tok karijere. Na svih šest albuma smo se trudili da budemo potpuno drugačiji, produkcijski i harmonijski, ali ne možemo pobjeći od našeg senzibiliteta. Čini mi se da se ljestvica uvijek podizala malo iznad prethodnog rada“, kazao je basista dodavši da je za dobar zvuk najbitnije da se njihova zajednička energija poklopi.

„Nova dva singla „Perpera“ publika može da očekuje do kraja godine“, na kraju je najavio Zeković.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 2 =