Susret predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića sa predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske

 

 

PREDSJEDNIK SKUPŠTINE CRNE GORE RANKO KRIVOKAPIĆ
U CRNOGORSKOM DOMU U ZAGREBU

 

 
 

U okviru službene posjete Hrvatskoj predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić se susreo s predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske u Crnogorskom domu u Zagrebu 4. 2. 2013.

 

 

Bilateralni odnosi između Hrvatske i Crne Gore su dobri, a dvije zemlje trebaju razvijati gospodarsku suradnju, kazao je nakon sastanka s predsjednikom Skupštine Crne Gore Rankom Krivokapićem predsjednik Republike HRvatske Ivo Josipović.

Otvorena pitanja, poput granice, neće biti prepreka i opterećenje međusobnih odnosa niti će biti korištena u sprečavanju Crne Gore na njenom putu ka europskim integracijama, zaključak je susreta koje je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić imamo u okviru službenog, trodnevnog, posjeta Republici Hrvatskoj i razgovora s predsjednikom Hrvatskog Sabora Josipom Lekom, predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem i predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem. “S obzirom da Crna Gora ide ubrzano u Europsku Uniju a Hrvatska će i formalno postati članicom 1. srpnja ove godine, postoji mnogo razloga, puno potrebe da u tim europskim nastojanjima koordiniramo svoja stajališta”- rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sa suradnicima, a u pratnji ambasadora Crne Gore u RH Igora Građevića susreo se s predstavnicima udruga članicama Nacionalne zajednice, predsjednicima vijeća i predstavnicima crnogorske nacionalne manjine članovima Koordinacije vijeća u Crnogorskom domu u Zagrebu 4. 2. 2013. U ime domaćina prisutne su pozdravili prof. emeritus dr. sc. Veselin Simović i dr. sc. Radomir Pavićević.

 

Ranko Krivokapic u posjeti NZCH 1

 

“Susret s predstavnicima Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske iako po formi protokolaran sadržajno to nije– rekao je predsjednik Krivokapić, nastavljajući– uvijek mi je bilo zadovoljstvo biti s vama. Podsjetiti se na ona ranija vremena kada smo nakon susreta ovdje odlazili u Crnu Goru s dodatnom energijom i vjerom u ispravnost onoga što radimo. Vaš doprinos je tada ali i danas nemjerljiv. Sama činjenica da okupljate veliki broj naučnih radnika, umjetnika, književnika uglednih pojedinaca crnogorskog podrijetla, a posebno pripadnike druge i treće generacije dovoljno govori za sebe.”

 

Ranko Krivokapic u posjeti NZCH 2

Ranko Krivokapic u posjeti NZCH 3

 

Nakon uvodnih riječi i osvrta na tzv. aktualnu političku situaciju u Crnoj Gori, rezultatima posjeta i susreta s predstavnicima institucija u Republici Hrvatskoj, predsjednik Krivokapić, je u ugodnoj atmosferi više od sat i pol, razgovarao s četrdesetak prisutnih.

 

Ranko Krivokapic u posjeti NZCH 4

 

Na kraju susreta u razmjeni poklona predsjedniku Skupštine su uručene knjige iz izdavačke djelatnosti NZCH u 2012. godini, a on je domaćinima uzvratio knjigom “Za Crnu Goru” u kojoj je u posveti napisao slijedeće: “Nacionalnoj zajednici Crnogoraca Hrvatske koja je gorjela za Crnu Goru, Ranko Krivokapić”

Prilog:
Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske