Svečana dodjela nagrada Evropske filmske akademije


Filmski centar Crne Gore će ove godine, kao partner Evropske filmske akademije (EFA), uživo prenositi svečanu dodjelu Evropskih filmskih nagrada putem livestream prenosa na svom web sajtu.

Evropske filmske nagrade dodjeljuju se od 1988. godine najboljim evropskim filmskim ostvarenjima. Ove godine je već dodijeljeno 16 nagrada, a preostalih 10 pobjednika u glavnim kategorijama biće proglašeno na svečanoj ceremoniji koja se organizuje u subotu, 10. decembra u glavnom gradu Islanda – Rejkjaviku.

Nagrade će biti dodijeljene u kategorijama za Nabolji film, scenaristu, reditelja, glumca, glumicu, kratki film, dokumentarni film, animirani film, komediju, kao i za najbolji debitantski film – nagradu koju dodjeljuje Međunarodno udruženje filmskih kritičara FIPRESCI.

Među nominovanim filmovima nalazi se i kanski pobjednik „Trougao tuge“ Rubena Ostlunda, kao i „Alkaras“ Karle Simon, koje je crnogorska publika nedavno imala priliku da vidi u sklopu Mjeseca evrpskog filma organizovanog u Podgorici, Mojkovcu i Baru.

Dodjela nagrada  Evropske filmske akademije održaće se u Rejkjaviku, u subotu 10. decembra, sa početkom u 20:15h, dok će crveni tepih početi u 19:45h. Prenos ceremonije možete pratiti uživo preko web sajta Filmskog centra Crne Gore na ovom linku, ili klikom na kategoriju „European Film Awards“ na početnoj stranici našeg web sajta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − thirteen =