Svjetska premijera 36 spotova crnogorskog gitarskog dua – Bah u izvedbi Danijela Cerovića i Gorana Krivokapića


Renomirana izdavačka kuća NAXOS, u sljedećih nekoliko mjeseci objavljivaće premijerno video snimke kolekcije šest Engleskih svita Johana Sebastiana Baha, pisanih za čembalo, koju su transkribovali i snimili crnogorski gitaristi Goran Krivokapić i Danijel Cerović.

Početkom jula emitovan je prvi od 36 video spotova, čiju režiju potpisuje francuska umjetnica Emili Fend. Materijal je sniman u crkvi Hohnekirche, u njemačkom gradu Zostu, u produkciji agencije Musik.Im.Blick. Ovaj, kao i svi predstojeći spotovi, premijerno će se strimovati svake subote na kanalima Naxos-a.

Projekat je započet 2015. godine, kada je Naxos izdao prvi od dva CD-a sa audio snimcima pomenutih svita, a nastavljen drugim CD-om koji je izdat 2018 godine. Oba izdanja su naišla na odličan prijem kod publike i kritike (Gramophone, Sounboard, American record guide i dr). 

Izvod iz kritike:

WGBH: „Crnogorski gitaristički duo prevodi Bachovo majstorstvo tako da obuhvata nekoliko glazbenih stilova unutar jednog djela, kroz novu, osvježavajuću instrumentalnu teksturu”.

Guitare Classique: „Danijel Cerović i Goran Krivokapić sjajno su prihvatili izazov ovog ambicioznog projekta s kvalitetnim aranžmanima u kojima gitare harmonično konverziraju“.

J.S. Bach: English Suite No. 2, BWV 807: I. Prélude – Montenegrin Guitar Duo

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 3 =