Svjetski dan knjige i autorskih prava u Nacionalnoj biblioteci CG


Kao ustanova posvećena čuvanju pisane riječi, podsticanje čitanja, istraživanja, učenja, zabave i kreativnosti smatramo jednom od naših misija. Zato su ovog puta mladi u fokusu i povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ organizuje dva događaja posvećena upravo njima.

U 10h bićemo domaćini djeci drugog razreda osnovne škole „Njegoš“. Za njih smo organizovali obilazak Biblioteke, u okviru kojeg će ih direktorica Dragica Lompar upoznati sa fondovima i radom ustanove. Nakon toga, priredili smo promociju nove slikovnice autorke Kristine Radojičić, pod nazivom „Šćepan neće da spava“. Osim druženja i razgovora sa autorkom, čeka ih i kreativna radionica tokom koje će imati priliku da osmisle i naslikaju vlastitu naslovnu stranu i daju prijedlog za naziv neke buduće slikovnice. Naravno, ni nagrade neće izostati, pa će ljubaznošću autorke svi na poklon dobiti knjigu.

Za učenike cetinjske Gimnazije, organizovali smo predavanje posvećeno Ratku Vujoševiću, koje će održati Andrijana Deletić Milačić, profesorica crnogorskog, srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i kniževnosti. Početak predavanja je zakazan za 13:30. Podsjetićemo zainteresovane da još uvijek mogu pogledati izložbu „Ratko Vujošević – poezija i literatura” koja se nalazi u holu biblioteke.

Tokom čitavog dana omogućili smo besplatno učlanjenje u našu biblioteku za sve. Oni najbrži će uz besplatnu članarinu dobiti i neku vrijednu publikaciju na poklon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =