Tamara Radusinović Thamar


Poštovani pośetioci, Montenegrina nastavlja sa prezentovanjem mladih talentovanih crnogorskih stvaralaca. Sa posebnim zadovoljstvom, predstavljamo umjetničko stvaralaštvo Tamare Radusinović.Kratka biografija

Tamara Radusinović je rođena 18. avgusta 1976. godine u Podgorici. Završila je FIM (EU), a dobitnica je nagrade Luča-nagrade koja se dodjeljuje najboljim učenicima u osnovnoj školi i gimnaziji. Kreativnim radom se bavi još od ranih školskih dana, kada je učestvovala u mnogim školskim kulturnim i umjetničkim aktivnostima, a njeni crteži su izlagani na školskim izložbama. Crtanje, dizajn i arhitektura su njene velike ljubavi. Par njenih radova je već publikovano u okviru više portala (I am in 2005., portala mrezakreativnihljudi.com 2006.i dr.), ali ni drugačije kreativne aktivnosti joj nisu strane, pa je dobitnica nagrade Zlatare Andrejević 2005. godine za najbolje ime i slogan Ugrabite večnost makar za tren za kolekciju Eternety, od 2000 prijedloga koliko je pristiglo na konkurs iz cijele tadašnje Srbije i Crne Gore, a učesnica je i više foto izložbi, konkursa (Primjeri dobrih i loših izgradjenih prostora u Crnoj Gori-jun/jul 2006. Perjanički dom-CSUCG Podgorica, International Humorous Photo Exhibition-april 2009. Aiud, Rumunija, Designed izložba radova New-oktobar 2009. Beograd, I WITH Picture 2050-Living well within limits of our planet 2015., Ljepota je u oku posmatrača DN Dan 2015., Prirodne ljepote Crne Gore 2016., Refoto 2016. i dr.).

Prvu samostalnu izložbu crteža, pod nazivom Thamar, imala je 29. juna 2016. godine u galeriji Modigliani u Podgorici. Njeni crteži su predstavljeni i na Podgorica Art Festivalu (PAF) održanom u Podgorici od 20. do 23. septembra 2018., a ubrzo nakon toga, u periodu od 19. do 29.oktobra 2018., održala je i svoju drugu samostalnu izložbu pod nazivom Krug u KIC-u Budo Tomović u Podgorici.

Treća samostalna izložba otvorena je 12. februara 2019. godine, pod nazivom “Još jedan krug” u beogradskoj galeriji ,,Singidunum”.

Četvrta samostalna izložba crteža Tamare Radusinović, pod nazivom “Treći krug”, kao posljednja u nizu predstavljanja crteža postavke “Krug”, otorena je 01. maja 2019. godine u Umjetničkom klubu “smART Café” u Podgorici.   Takodje, crtež ,,Krug”, koji je i zaštitni znak  istoimene izložbe, izabran je među 100 najboljih i predstavljen je na izložbi ,,Rospigliosi Art Prize Exhibition” od 5.do 18.maja 2019. godine, u Palazzo Rospigliosi u Zagarolu-Rim.

Kontakt info:

e-mail: thamartrk@gmail.com
facebook: www.facebook.com/tamara.rk.56
instagram: www.instagram.com/__thamar__/
you tube: www.youtube.com/channel/UCL-yQBKTaocPV7RDlIQXghQ/videos
pinterest: www.pinterest.com/thamartrk/


“Novi radovi Tamare Radusinović otvaraju, izvjesno je, novu fazu u njenom likovnom radu i predstavljaju važan korak u njenom kreativnom ispunjenju i umjetničkoj zrelosti. Likovni postupci Tamare Radusinović su strpljivi ali odlučni, jedni se drugima podupiru, usaglašavaju se sa izgrađenom poetikom. Autorka reflektuje svoja unutrašnja stanja putem svojih ovjekovječenih minijatura, prezentuje moć želje i iskonske potrebe za izražajem i pečatom svojih osjećanja. Ukrštanjem apstraktnih i figuralnih elemenata i time različitih formi izražavanja svakom se upućuje poziv na dijalog. Tako se svijet tog drugog i različitog spaja sa svijetom umjetnosti čije se stvaranje nastavlja i neprestano traje” – Jelena Vujović, umjetnička direktorka galerije Modigliani.


IZBOR RADOVA

(Kliknite za uvećani prikaz)

Dosljednost
Harmonija
Igra
Introspektiva
Kapisla
Kosmos
Krug
Mislilac
Postojanost
Presto
Razgovori
Salto
Sigurnost
Štit
Strane svijeta
Zagrljaj
Zenit