Tivat – Humanitarno autorsko veče Momčila Zekovića

HUMANITARNO AUTORSKO VEČE

MOMČILO ZEKOVIĆ


      JU Centar za kulturu Tivat

    Četvrtak, 28.07.2022. u 21-30h

        Scena Atrijuma Buća

          U četvrtak veče 28.07.2022.  sa početkom u 21.30h na maloj sceni Atrijuma Buća, biće održano humanitarno autorsko veče Momčila Zekovića. Gost večeri  i moderator je Barbara Simović.

   Humanitarno autorsko veče Momčila Zekovića biće bazirano na  razgovoru o stvaralaštvu i promociji najnovijih izdanja  “Slikovnica za odrasle” i romanu “Lavanda”, kao i na samoj poeziji i prozi.

    Momčilo Zeković Zeko  rođen je 1967.godine. Do sada mu je objavljena knjiga kratkih priča „Gravitacija istine“ (1997), roman „Zaliveni fikus“ (2003, 2004) (nominacija za nagradu „Miroslavljevo jevanđelje“), knjiga poezije „Džep sa tajnama“ (2017), roman „Muško– ženske puzle: Knjiga o njoj “(2019).

  Kao jedan od osnivača, član i autorska grupa „PERPER“ objavio je i više knjiga pop-rok poezija i muzičkih autorskih djela među kojima se posebno ističu: „Sa gomile velikih oblaka“, „Bludni snovi“, „Perper“, „Uživo iz CNP-a “, „Iz dana u dan“, „Tragovi “ i „Do kraja uzdaha“. Njegov samostalni projekat „Džep sa tajnama“ bio je nominovan za „Trinaestojulsku nagradu“. Pored toga, bio je autor više od 300 objavljenih pop-rok kompozicija za različite domaće i regionalne zvijezde.

Bavi se i drugim vidovima umjetnosti.

Njegova djela su prevođena na francuski, italijanski, portugalski, ukrajinski i engleski jezik.

Živi i stvara na Cetinju.

   Ovaj program je humanitarnog karaktera tj. u prostoru ljetnjikovca Buća, na vidnom mjestu će biti postavljena kutija gdje će posjetioci moći da doniraju novac, koji će biti uplaćen na žiro račun našeg sugradjanina Saše Marića koji je trenutno na liječenju u Istanbulu.

Informacije na broj telefona 069342799

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 3 =