Tivat – Izložba fotografija Duška Miljanića “Lica mog vremena”

Izložba fotografija autora Duška Miljanića pod nazivom “Lica mog vremena” biće upriličena u Muzeju i galeriji 02.11.2020. godine sa početkom u 19h.

Duško Miljanić, profesionalni fotograf iz Tivta, rođen je 1975. godine, a živi i radi u Podgorici. Svoje umijeće fotografije usavršio je u okviru Foto kino kluba Podgorica, pod mentorskom palicom jednog od najznačajnijih crnogorskih fotografa Voja Radonjića. Diplomirao je na Univerzitetu audiovizuelne umjetnosti ESRA, odsjek fotografija, u klasi prof. Roberta Jankuloskog. Angažovan je kao zvanični fotograf više kompanija i institucija, a fotografije objavljuje u raznim publikacijama, časopisima, knjigama, monografijama i magazinima širom svijeta. Takođe se bavi i umjetničkom fotografijom. Incijator je Podgoričkog Foto Salona 2006. i 2007. godine. Izlagao je na preko 70 zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu, dok je prvu saustalnu izložbu imao u Pragu 2006. godine. Dobitnik je brojnih nagrada, dok su mu najznačajnije od strane FIAT-a (svjetske asocijacije umjetničkih fotografa) i Sterijine nagrade za fotografiju u pozorišnoj umjetnosti. Njegov samostalni projekat “Barvale” predstavlja, ne samo umjetnički rad, već iskorak ka društveno angažovanim fotografskim projektima.

Posjetioci Muzeja i galerije Tivat će imati priliku da vide seriju portreta Duškovih sugrađana, starih Tivćana, koji su bili pokretači važnih promjena u zajednici. Ove fotografije su omaž ljudima koji su svojom društvenom angažovanšću doprinijeli da Tivat zadrži svoju autentičnost.

Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Mirjana Dabović Pejović i profesor književnosti Neven Staničić.

Ovom prilikom napominjemo pośetioce da nose maske, drže propisanu distance, te da. prilikom ulaska u galeriju, izvrše neophodnu dezinfekciju ruku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − 5 =