Tivat – Izložba likovnih radova Vesne i Rajka Sušića


Izložba likovnih radova Vesne i Rajka Sušića biće otvorena u JU Muzej i galerija Tivat u srijedu, 30. avgusta 2023. godine sa početkom u 20 časova.

Sušić Vesna,  rođena 3. marta 1972. u Zaječaru, Srbija. Završila srednju školu likovnih tehničara „Đorđe Krstić“ u Nišu kao tehničar grafičkog dizajna. Diplomirala slikarstvo u klasi prof Ismaila Karaila 1997. godine na Fakultetu Likovnih umjetnosti u Cetinju. Radila kao tv scenograf, grafički dizajner, a 2019. stekla licencu za rad u prosvjeti. Zaposlena je u Nikšićkom pozorištu. Udata, majka jednog djeteta. Živi i slika u Nikšiću. Na ovoj izložbi predstaviće se crtežima.

Sušić Rajko, rođen 29. januara 1971. god u Nikšiću. Diplomirao vajarstvo u klasi prof.  mr Pavla Pejovića 1997. Magistrirao u klasi prof. mr Pavla Pejovića 2008. god. Dobitnik više nagrada za skulpturu. Učesnik više umjetničkih kolonija. Stekao licencu za bavljenje pedagoškim radom. Zaposlen u školi Mileva Lajović Lalatović u Nikšiću. Izlagački aktivan. Živi i vaja u Nikšiću. Autor skulpturalne cjeline „Grupa“ ili „Jato“ postavljene 2015. godine u Noći muzeja na tivatskome Trgu od kulture.

Izložbu crteža i skulptura koja će biti postavljena u prizemlju galerijskog prostora JU Muzej i galerija Tivat svečano će otvoriti direktorica Danijela Đukić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 9 =