Tivat Music Festival – Održana đečija opera Snežana i sedam patuljaka


Opera Snežana i sedam patuljaka kao uvertira TMF-a dirnula mališane i njihove roditelje

Đečiju operu Snežana i sedam patuljaka Petra J. Krstića izveli su sinoć sa velikim entuzijazmom učenici Umjetničke škole za muziku i balet Vasa Pavić iz Podgorice u Parku Doma Vojske.

Djelo inspirisano tom bezvremenom bajkom, na radost brojnih mališana i njihovih roditelja, odigrano je kao uvertira TMF-a. Režiju potpisuju profesorice Olivera Perunović i Zorana Latković, koja je i autorka projekta. Operska umjetnost, kao jedna od okosnica Tivatskog muzičkog festivala prilagođena je i najmlađoj publici TMF-a, a na repertoar njegovog prvog izdanja uvršteno je još programa za najmlađe..

“Bilo je predivno, nikad nismo imali ovakve reakcije publike i drago mi je što je baš bila prava publika, jer smo Snežanu i sedam patuljaka zaista zamislili za uzrast male djece, koje je večeras baš bilo puno. Ali, kao i oni, i mi veliki volimo bajke, tako da mi je milo što sam vidjela i njihove roditelje, bake i deke. Naši učenici su bili na nivou zadatka, a imali smo Snežanu, kojoj je ovo prvo izvođenje, učenicu prvog razreda Teodoru Bajić. Moram da kažem da su projekat iznijeli učenici prvog i drugog razreda srednje škole, što je zaista fantastično, jer su tako mali, a takvu profesionalnost nose u sebi, što je zaista nesvakidašnje i mnogo sam srećna zbog njihovog uspjeha. Opera je nastala kao plod truda i rada mladih nadarenih učenika šest crnogorskih stručnih škola i njihovih mentora”, kazala je autorka projekta Zorana Latković

 “Večeras sam prvi put igrala Snežanu i velika mi je čast što sam igrala ovdje i što sam uspijela da je iznesem kako treba, jer mi je ovo prvi susret sa glavnom ulogom. Izuzetno sam srećna i ponosna!”- istakla je mlada Teodora Bajić, istakla je mlada Teodora Bajić.

Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacija u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 18. juna do 12. avgusta, pod pokroviteljstvom Centra za kulturu Tivat, uz podršku zlatnog sponzora Coca-Cola HBC Crna Gora, te kompanija  Luštica Bay, Porto Montenegro, Regent Porto Montenegro, Montenegro Sotheby’s Realty, Henley & Partners i drugih značajnih sponzora, sa širokom mrežom programskih partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o aktivnostima Festivala mogu se pronaći na internet stranici www.tivatmusicfestival.com i putem društvenih mreža Facebook i Instagram na @tivatmusicfestival, odnosno #tivatmusicfestival.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − ten =